porno türk porno rokettube
Results 1 to 4 of 4

Thread: Battery problem with compaq presario cq56

  1. #1
    Ext User(emekadavid) Guest

    Battery problem with compaq presario cq56

    i bought a compaq presario cq56 from a vendor who came to the country from America. less than one month after, if I charge the battery to 100%, on removing the power plug, the battery falls dead within 15-20 mins and my linuxmachine just dies instantly without even hibernating. Sometimes, the system complains on boot up that battery is faulty, sometimes it does not. sometimes, the linux machines complains of a tcs?? failure, sometimes it doesn't.. I wonder if there is any issue yet with that system as to power, or the vendor hoodwinked me?
    thanks

  2. #2
    Ext User(Flasherly) Guest

    Re: Battery problem with compaq presario cq56

    On Mon, 7 Oct 2013 08:15:15 -0700 (PDT), emekadavid
    <nnaemeka.david@gmail.com> wrote:

    >i bought a compaq

    presario cq56 from a vendor who came to the country from America. less
    than one month after, if I charge the battery to 100%, on removing the
    power plug, the battery falls dead within 15-20 mins and my linux
    machine just dies instantly without even hibernating. Sometimes, the
    system complains on boot up that battery is faulty, sometimes it does
    not. sometimes, the linux machines complains of a tcs?? failure,
    sometimes it doesn't. I wonder if there is any issue yet with that
    system as to power, or the vendor hoodwinked me?
    >thanks


    -
    Some, they're tricky soldering, silver solder to take the heat,
    getting the right battery rating at the right size (tight to fit),
    especially with wrappers, and back in the battery case insulation.
    Could shave maybe 50% off, although looks they're pretty expensive now
    and maybe save a lot more.

  3. #3
    Ext User(Paul) Guest

    Re: Battery problem with compaq presario cq56

    emekadavid wrote:
    > i bought a compaq presario cq56 from a vendor who came to the country from America. less than one month after, if I charge the battery to 100%, on removing the power plug, the battery falls dead within 15-20 mins and my linux machine just dies instantly without even hibernating. Sometimes, the system complains on boot up that battery is faulty, sometimes it does not. sometimes, the linux machines complains of a tcs?? failure, sometimes it doesn't. I wonder if there is any issue yet with that system as to power, or the vendor hoodwinked me?
    > thanks


    The problem could be with the battery, or with the charging circuit
    on the motherboard. Or even the power adapter you use to power the laptop.

    The vendor probably knew the battery life was not acceptable.
    It is OK to sell a used laptop with a bad battery, as long
    as you tell the buyer there will be an extra expense to buy
    a new main battery.

    Lithium batteries don't last forever, and on a used laptop
    you would probably predict the need for a new battery.

    If the external adapter is original equipment (not a replacement),
    then the voltage output of that is probably the correct level.

    This is a liability with laptops. And why sometimes, you
    end up "running them off the cord" while using them.
    I run my laptop with the main battery removed, and powered
    off the mains, whenever that is convenient, rather than
    use the battery. I try not to leave my battery at 100%
    charge, to extend its lifetime. (Store it at 70% charge.)

    But eventually, after three or four years, the battery capacity
    is going to start dropping. Eventually it will behave like yours
    does - short discharge time, shoulder of discharge
    curve is so abrupt, a clean shutdown is not possible.

    Then the fun part, is finding a vendor online you can
    trust, to sell you a decent after-market replacement.

    Paul

  4. #4
    Ext User(emekadavid) Guest

    Re: Battery problem with compaq presario cq56

    thanks for the advice. Looking for a replacement is the tricky part right now.
    I just wanted to be sure there were no reported problems with power on that machine.
    thanks anyways.
    david

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •